středa 10. prosince 2014

Oreo "cheesecake"

Už dlouho uvažuji, jestli oreo sušenky jsou vegan nebo ne. Podle složení ano, ale firma nemá zrovna dobrou pověst. Ale co je na tom pravdy? Nevím. Nechám to na Vás. Samotné oreo sušenky si nekupuji, ale kvůli tomuhle receptu, který jsem našla, jsem se rozhodla to risknout. A chutná i masožravcům! Už jsem ho dělala dvakrát a měl úspěch!



Ingredience
  • 2 velké balení oreo sušenek
  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 1 balení natural tofu (150 g)
  • 200 g kešu ořechů, den předem namočených ve vodě
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 4 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
  • 1 vrchovatá lžička agaru

Postup
Oreo sušenky rozpůlíme, bílou část odebereme, 10 koleček oreo bez náplně dáme stranou a zbytek rozdrtíme na prášek. Oreo prášek smícháme s rozpuštěným kokosovým olejem, namačkáme do kulaté formy o průměru 22 cm vyplněné pečícím papírem a dáme alespoň na hodinu do ledničky. Do kokosového mléka dáme agar necháme nacucat a přivedeme k varu. Necháme vařit jen jednu 1 minutu a necháme vychladnout. V mixéru rozmixujeme kešu oříšky najemno, přidáme bílou náplň z oreo sušenek, vanilkový cukr, tofu a kokosové mléko - vše rozmixujeme na hladkou hmotu. Náplň nalijeme na vychlazený korpus a necháme v lednici půl hodiny. Poté ozdobíme "cheesecake" kolečky oreo, které jsme si dali stranou, a necháme úplně ztuhnout (já nechávám přes noc).
______________________________________________________________________________

Další pokusy, varianty a "vylepšení"...

prosinec 2014
- k mým narozeninám jsem si zase udělala "cheesecake", tentokrát do menší formy a více ozdobený sušenkami :)

1 komentář:

  1. Vyzerá to super :) určite to vyskúšam ! Raz som robila z toffu guličky na sladko a keď som povedala v práci že je to z toffu, tak to ani nechceli ochutnať !!! Tým, čo som nepovedala ze je to toffu, nedokázali určiť zloženie , no chutilo im to :)) A tak najbližšie na ních vyskúšam asi tento recept :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář!