čtvrtek 21. srpna 2014

Koprová omáčka

V dětství jsem koprovku nijak nemilovala ani neodmítala, pak jsem si ji zamilovala u tety s vajíčkem a teď mi ke štěstí stačí jen s bramborem :D Poslední dobou začínám být úchylná na omáčky a to i vím, že nejsou zrovna dvakrát zdravé, ale což. Kopr mi voní a snad bude vonět i vám, směle do toho... ;)



Ingredience
  • svazek čerstvého kopru (množství podle chuti)
  • lžíce rostlinného margarínu
  • lžíce hladké špaldové mouky
  • 250 ml rostlinné smetany 
  • 250 ml rostlinného mléka
  • lžička třtinového cukru
  • sůl podle chutí
  • 2 lžíce jablečného octa na dochucení

Postup
V kastrůlku si rozehřejeme margarín, přidáme lžíci mouky a pravidelným mícháním vytvoříme jíšku, přilijeme mléko a rozmícháme. Pak přilijeme smetanu a lžičku cukru a vaříme do zhoustnutí cca 15 minut. Nakonec přidáme kopr a ochutíme solí a octem. Podáváme s bramborem nebo s knedlíkem ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!