pondělí 18. srpna 2014

Bazalkové pesto

Bazalkové pesto jsem měla strašně ráda, pořizovali jsme si vždy kupované, ale od té doby, co jsem se dala na svou veg dráhu si ho nekupuji, protože tam strkají sýr, který tam samozřejmě patří... ale nahrazovat ho veganským se mi nechtělo, místo toho tam je více piniových oříšků a chuť je intenzivnější... veganský "sýr" by ji samozřejmě zjemnil, ale takhle mi to chutná více. A bacha na česnek, jde hodně cítit :D
P.S. A na plný kastrůlek těstovin postačí lžíce pesta :)



Ingredience
  • svazek čerstvé bazalky
  • 4 lžíce piniových "oříšků" (50 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • sůl podle chuti

Postup
Bazalku a česnek nakrájíme, hodíme společně s piniovými oříšky, solí a olejem do mixéru a umixujeme (správně po italsku bychom měli vše rozdrtit v hmoždíři ;). A hotovo - podáváme s těstovinami, na pizzu nebo dle vaší chuti. V lednici vydrží pesto ve vzduchotěsné nádobě necelý týden.
______________________________________________________________________________

Další pokusy, varianty a "vylepšení"...

srpen 2014
- bazalkové pesto použito na těstoviny jako omáčka a první ochutnavač, který se chtěl pustit do mé porce :D

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!