čtvrtek 10. července 2014

Třešňová bublanina

Sezóna třešní odstartovala a popravdě třešně nejsou úplně mým top ovocem, ale první, co se mi vybaví, je třešňová bublanina. Taková ta nádherně nadýchaná, mírně piškotová... ale jak udělat piškotové těsto bez vajec? Jednoduše! Místo vejce vyšleháme banán, který v těstě ani nepoznáte (odzkoušeno na masožravci!) :D Recept mám od Chudého Vegosaura a tento blog vřele doporučuji, spoustu úžasně jednoduchých receptů :)



Ingredience
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 zralý banán
  • 1 hrnek vody
  • třešně podle potřeby

Popis
Banán rozmačkáme vidličkou a pak vyšleháme a postupně přiléváme olej. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a naskládáme třešně. Dáme péct do předehřáté horkovzdušné trouby na 180 stupňů na 20 - 25 minut dozlatova (zkouška špejlí to jistí).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!