pondělí 30. června 2014

Jahodová zmrzlina

Je léto a k létu neodmyslitelně patří zmrzlina! A ta nejlepší je samozřejmě domácí, žádná jiná! A když taťka přišel domů s krabicí plnou jahod, jako na zavolanou se objevil na blogu kuchařky ze Svatojánu recept na mandlovo-jahodou zmrzlinu :) Mandle jsem sice neměla, ale s kešu byla taky parádní! Určitě vyzkoušejte!


Ingredience
  • 50 g kešu oříšků / mandlí
  • 500 g čerstvých jahod
  • 75 g třtinového cukru / agávového sirupu

Postup
Kešu oříšky namočíme přes noc do vody. Ráno vodu slijeme, kešu dáme do mixéru a přilijeme 250 ml čisté vody a rozmixujeme do krémova. Pak přidáme čerstvé jahody a třtinový cukr / agávový sirup a vše dohladka rozmixujeme. Vše nalijeme do umělohmotné nádoby a dáme na 2 hodiny do ledničky. Po dvou hodinách vyndáme, promícháme a dáme do mrazáku. Necháme to tam vždy půl hodiny a po půl hodině vždy směs promícháme (od stran ke středu). Čím více to promícháme, tím je větší pravděpodobnost, že nebudou ve zmrzlině krystalky a bude více nadýchaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář!